Hlavní obsah

V Krkonoších zahynul mladý polský turista, opilý odešel z chaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Krkonoších zahynul šestadvacetiletý polský turista. V noci na úterý odešel zřejmě v opilosti z Luční boudy, odpoledne jeho tělo našla horská služba v Obřím dole. Pátralo po něm 19 záchranářů a šest lavinových psů. Okolnosti jeho smrti vyšetřuje policie. Informoval o tom mluvčí horských záchranářů Radek Zeman.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na Luční boudě muže naposledy viděli v pondělí před půl jedenáctou večer. Jeho kamarádi ho odvedli do pokoje. "Ráno ho na pokoji nenašli, ale na místě zůstaly jeho boty, mikina i bunda a čepice s rukavicemi. Bylo nám tedy jasné, že pokud se někam v noci vypravil, tak bos a bez oblečení," uvedl zástupce náčelníka Horské služby Krkonoše Pavel Jirsa.

Záznam z kamerového systému ukázal, že Luční boudu muž opustil ve 22:40. Pátrání začalo v úterý před desátou dopoledne, nejdříve stopy krve a pak i mužovo tělo jeden ze záchranářů nalezl v Obřím dole po jedné hodině odpoledne. Z nepřístupného terénu musel mrtvého turistu přepravit vrtulník.

"Kdo se v noci a v podnapilém stavu vydá do volného terénu, zvláště v zimě, jednoznačně hazarduje se svým životem," uvedl Jirsa. Připomněl, že každý turista by měl vždy chataři sdělit, kam jde, kudy vede jeho trasa a kdy se hodlá vrátit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám