Hlavní obsah

Řidič plně naloženého kamiónu kličkoval po silnici, v krvi měl dvě promile

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Jen díky všímavému řidiči, který v pondělí ráno upozornil na nebezpečnou jízdu plně naloženého kamiónu, nedošlo k tragédii. Motorista nahlásil policistům, že po silnici I/13 ve směru od Chrastavy na Rynoltice jede polský kamión, jehož styl jízdy nasvědčuje tomu, že řidič je nejspíš opilý.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Šofér kličkoval mezi krajnicí a středem vozovky, kde ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,“ popsala mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Policisté proto okamžitě vyjeli, nebezpečného řidiče potkali asi kilometr za Jablonným v Podještědí ve směru na Cvikov a přikázali mu zastavit.

„Tento pokyn naštěstí vnímal a také ho okamžitě uposlechl. Následná dechová zkouška ukázala, že má v sobě přes dvě promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že jen náklad kamiónu vážil 24 tun, mohla mít jeho jízda na kluzké vozovce katastrofální následky,“ dodala mluvčí.

Řidič polského kamiónu putoval rovnou do policejní cely. Policisté mu v úterý sdělí podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám