Hlavní obsah

Desetiletý chlapec se těžce zranil při lyžování na Kramolíně

Lipno nad Vltavou

V lyžařském areálu Lipno se v pátek odpoledne na Kramolíně těžce zranil desetiletý chlapec. Spadl, když v uzavřené části sjezdovky přejížděl kupu technického sněhu. Uvedl to mluvčí horských záchranářů Radek Zeman.

Foto: David Veis, ČTK

Lyžaři ve skiareálu v Lipně nad Vltavou. Ilustrační snímek

Článek

Neštěstí se stalo kolem půl třetí odpoledne. Přivolaní členové Horské služby chlapce našli ležícího na břiše, byla u něj jeho matka. Měl zkroucenou nohu a stěžoval si na silnou bolest.

"Vše nasvědčovalo tomu, že si způsobil možná i komplikovanou zlomeninu ve stehně," uvedl Zeman.

Záchranáři chlapce ve vakuové matraci dovezli k vrtulníku, který ho přepravil do nemocnice v Českých Budějovicích.

"Upozorňuji, že všichni návštěvníci lyžařských areálů musejí bezpodmínečně dodržovat pokyny obsluhy. Jezdit lze skutečně jen v místech, která jsou pro lyžování určena," důrazně varoval náčelník Horské služby Šumava Michal Janďura.

Horská služba v posledních dnech pomáhala těžce zraněným návštěvníkům hor několikrát, hlavně v Krkonoších. V noci na dnešek se při lezení v náročném skalním terénu v Čertově rokli nad Obřím dolem zřítil jednačtyřicetiletý horolezec. [celá zpráva]

Ve čtvrtek byla Horská služba přivolána k těžce zraněnému mladému snowboardistovi a lyžařovi na sjezdových tratích v Janských Lázních.

Reklama

Výběr článků

Načítám