Hlavní obsah

Za znásilňování nezletilé dostal muž osm let

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Osmi lety vězení se zvýšenou ostrahou potrestal v úterý Krajský soud v Ústí nad Labem 29letého Romana T. za opakované znásilnění své nezletilé nevlastní dcery. Pohlavní styk si měl muž vynutit násilím ve více případech. Hrozilo mu až 12 let vězení. Proti rozsudku se na místě odvolal, státní zástupkyně si ponechala lhůtu. Verdikt soudu tak zatím není pravomocný.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný muž u soudu

Článek

Znásilnění se mělo několikrát opakovat od léta 2012 až do konce ledna loňského roku. „Když byla matka nezletilé mimo domov, násilím si vynutil pohlavní styk,“ uvedla mimo jiné obžaloba. Dívka, kterou dobře znal, mu říkala, aby toho nechal, křičela a bránila se.

Jenže jí to nebylo nic platné. Podle soudu si muž dával pozor, aby dívce neporušil panenskou blánu. Její porušení neshledal ani gynekolog.

V létě 2012 měl muž dívku vylákat do kočárkárny domu, kde jí povalil na zem, svlékl a znásilnil. Opakovat se to mělo i doma a v lese. Dívce měl vyhrožovat, že jí ublíží, pokud se někomu o tom jen zmíní. Dívka nejprve nikomu nic neřekla, pak se ale svěřila kamarádkám a v dubnu 2013 vše řekla své matce. Ta to ihned oznámila policii a muž později putoval do vazební věznice v Litoměřicích.

Odmítl vypovídat

Muž odmítl vypovídat u soudu, nevypovídal ani v přípravném řízení. Tehdy ale naznačil, že na malé dívky nikdy nebyl vyjma tohoto případu. Dopisem se pak omlouval matce dívky. Ta u soudu vypověděla, že jí dívka o všem řekla v sobotu 6. dubna. Podle soudu dívce i nabízel peníze, ta si je ale nevzala.

Obžalovaný muž byl již trestán za majetkovou trestnou činnost. Jeho minulá odsouzení zahladila loňská prezidentská amnestie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám