Hlavní obsah

Auta se srazila při otáčení, mladý řidič je vážně zraněný

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Vážným poraněním hlavy a hrudníku osmnáctiletého mladíka skončila v úterý odpoledne srážka dvou osobních aut v Ostravě. Jeho stejně starý spolujezdec se při nehodě zranil středně.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke střetu osobních aut značky Audi a Peugeot došlo kolem 15. hodiny na Bohumínské ulici. Audi řídil jednačtyřicetiletý muž, v peugeotu jeli oba zranění mladíci.

„Z dosud zjištěných informací se řidič peugeotu pravděpodobně na vozovce otáčel a při tomto manévru mělo dojít ke střetu s druhým osobním vozem. Míru zavinění momentálně prověřujeme, k jejímu zjištění budou pravděpodobně přibráni znalci,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Dodala, že dechová zkouška u řidiče audi na alkohol byla negativní. „U řidiče peugeotu byl nařízen odběr krve,“ doplnila.

Oba zranění mladíci byli po nehodě při vědomí. „První z pacientů utrpěl vážné zranění. Zasahující lékař u něj zjistil poranění v oblasti hlavy a pravděpodobné poranění mozku, hrudníku a horní končetiny. Posádky mu poskytly ošetření v rámci přednemocniční neodkladné péče a následně postiženého transportovaly na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Druhý pacient byl zraněn středně těžce, a to v oblasti břicha a pánve. „Také on byl přepraven do fakultní nemocnice,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám