Hlavní obsah

Policie zasahuje kvůli statisícům litrů nezdaněného lihu, jeden byt rozrazila beranidlem

• Aktualizováno

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zasahuje v úterý na několika místech Moravy kvůli statisícům litrů nezdaněného lihu. Detektivové prohledávají také dům rodiny Radka Březiny, stíhaného v kauze metyl.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní zátah kvůli nezdaněnému lihuVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

V rámci akce s krycím názvem Cela ÚOOZ se prověřuje zločin krácení daně. Zásah souvisí s nezdaněným lihem, který policisté zajistili v loňském roce v zabetonovaných podzemních nádržích v Ostravě, Hrobicích na Zlínsku a Háji u Duchcova na Teplicku.

Daňový únik spočítali policisté zhruba na 300 miliónů korun.

Policie zasahuje ve Zlínském kraji, kde část týmu hledá dokumenty v domě Radka Březiny a jeho rodiny v Kostelci. Březina figuruje v jiných kauzách nezdaněného lihu a rovněž v karlovarské větvi kauzy metyl.

Prohlídka i v Likérce Drak

Další část týmu zasahovala ve Chvalčově v Likérce Drak, kterou vlastní Pavel Čaniga. Několik policejních aut objekt hlídá, aby z něho nikdo nic neodvezl. Policejní komando zasahovalo i v domě Pavla Čanigy v Rajnochovicích odkud odjelo asi pět policejních aut s dodávkou.

Detektivové za použití beranidla vnikli také do jednoho bytu přímo ve Zlíně.

Bližší informace k úterní akci mluvčí útvaru Pavel Hanták nesdělil a odkázal na tiskovou konferenci, která se k zásahu uskuteční v pátek.

Podle státního zástupce Petra Šeredy z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci zasahují policisté převážně na Moravě. "Víc v tuto chvíli říkat nebudeme, je to příliš čerstvé," řekl ČTK Šereda. Potvrdil však, že zátah se týká loňské aféry skrytého lihu.

Reklama

Výběr článků

Načítám