Hlavní obsah

Nabízela sex a přitom kradla. Její přítel pak obětem vyhrožoval

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Výdělečný byznys si rozjela dvojice recidivistů na Karlově náměstí v Praze. Žena nabízela mužům sexuální hrátky, než k nim ovšem došlo, okradla muže o peněženku, mobil nebo MP3. V případě, že si toho okradení všimli, přišel na řadu její přítel, který obětem vyhrožoval a vydíral je. Policisté zadokumentovali šest takových případů a hledají další poškozené.

Pachatelé donutili poškozeného vybrat peníze z bankomatu Video: Policie ČR

 
Článek

Dvojice podle policie „pracovala“ na Karlově náměstí a jeho okolí od března loňského roku. Žena si vždy vyhlédla muže, kterého začala obtěžovat a osahávat s nabídkami na sex. K tomu ale nedošlo, protože během rozhovoru brala z kapes mužů všechno, co by mohla později zpeněžit.

Policejní mluvčí Jana Rösslerová přiblížila v pátek jeden takový případ, který se stal v září v Rumunské ulici.

Foto: Policie ČR

Zadržený muž obětem vyhrožoval nožem nebo stříkačkou

„Dvaatřicetiletého muže začala osahávat a nabízet mu sexuální služby. Z jeho zadní kapsy kalhot se jí přitom podařilo odcizit peněženku s osmi tisíci korunami a platebními kartami včetně osobních dokladů. Muž si toho ale všiml a ženu vyzval, aby mu peněženku okamžitě vrátila,“ popsala mluvčí.

„Žena se doslova otočila na podpatku a zamířila si to do nedalekého baru za svým pětadvacetiletým přítelem. Když ji tam okradený muž dostihl, její přítel na něho vytáhl nůž a vyhrožoval mu napadením,“ dodala mluvčí s tím, že odhozené peněženky si všimla obsluha, která ji předala policistům.

Odkoupil svůj mobil 

Vyděrač v jiných případech poškozené zastrašoval i injekčními stříkačkami.

Jeden z dalších případů se odehrával téměř stejně. Žena sebrala mobil za 15 tisíc, a když si toho okradený všiml a chtěl ho vrátit, obstoupila ho skupina mužů. Poškozený nakonec nabídl, že si mobil odkoupí zpět za šest tisíc. Odešli proto společně k bankomatu, kde žena obdržela peníze a mobil mu vrátila.

Foto: Policie ČR

Šestadvacetiletá žena okrádala muže pod záminkou sexu

Řádění dvojice udělali konec policisté v prosinci, kdy ji zadrželi v místě jejího bydliště. V evidencích pak zjistili, že prohřešků mají oba víc než dost. Šestadvacetiletá žena byla osmkrát odsouzena za krádeže, muž dokonce devětkrát a do roku 2018 je v podmínce.

„Ženu nakonec vyšetřovatel obvinil ze spáchání trestného činu krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku, jejího přítele pak z trestného činu krádeže a vydírání. Recidivisté skončili ve vazební věznici a za spáchané skutky hrozí ženě tříleté a muži osmileté vězení,“ konstatovala Rösslerová.

Kriminalisté zároveň vyzývají další poškozené muže, aby se přihlásili na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám