Hlavní obsah

V Morávce přerazila lada sloup, za volantem zřejmě seděl 16letý opilec

Právo, den

Frýdecko-místečtí policisté řeší nehodu, která se stala na Nový rok o půl osmé ráno v Morávce. Osobní automobil skončil ve sloupu, který se po nárazu zlomil a spadl na silnici.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Havarovaný automobil

Článek

Při nehodě se vážně zranili tři cestující z vozu: 16letý chlapec, stejně stará dívka a o dva roky starší pasažérka. Automobil značky Lada Niva zřejmě řídil mladík, kterému policisté v krvi naměřili přes dvě promile alkoholu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Havarovaný automobil

„Policisté nyní zjišťují informace, kdo vozidlo řídil. Prověřují na místě i příčinu nehody. Zajistili stopy, pokračovat budou výslechy zúčastněných a svědků,“ sdělila krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla zůstala šestnáctiletá dívka zaklíněna pod vozidlem. Vyprostit ji museli hasiči. „Lékař u ní zjistil vážná poranění v oblasti hrudníku a končetin. Po podání léků ji vrtulník transportoval do ostravské fakultní nemocnice na urgentní příjem,“ sdělil Humpl.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Zasahující záchranáři

Osmnáctiletá dívka utrpěla středně těžké poranění hlavy a nohy. Záchranáři ji převezli do frýdecko-místecké nemocnice. Tam také skončil pravděpodobný řidič havarovaného vozu. Chlapec si při nehodě zranil nohu a páteř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám