Hlavní obsah

Plameny pohltily kočárkárnu v panelovém domě, na mráz musela stovka lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Při požáru bytového domu v Karviné-Novém Městě v noci na čtvrtek hasiči evakuovali 126 lidí. Sedm z nich ze zakouřeného domu vyvedli v evakuačních maskách. Při zásahu se dva policisté nadýchali kouře a skončili v rukou zdravotníků. Je možné, že požár byl založen úmyslně.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při požáru bylo evakuováno 126 lidí.

Článek

Hořet začalo v kočárkárně v devátém patře domu. Tam měli obyvatelé uskladněné například i pneumatiky. "Na místě zasahovaly po středeční dvaadvacáté hodině dvě desítky hasičů. Požár kromě uskladněných věcí zničil i podlahu a okno. Škoda se pohybuje okolo 20 tisíc korun," řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při požáru bylo evakuováno 128 lidí

Příčina vzniku požáru je v šetření. Mezi verzemi hasičů je úmyslné zapálení nebo nedbalost při používání otevřeného ohně.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při požáru bylo evakuováno 128 lidí

Asi dvacet lidí, především rodiny s dětmi, čekalo na odvětrání a povolení k návratu domů v místnosti v přízemí, ostatní čekali venku, a to maximálně hodinu. "Všichni byli dostatečně oblečeni. Náhradní ubytování v sousedním domě odmítli nájemníci z devátého patra, i ti se pak vrátili do svých bytů," řekl Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám