Hlavní obsah

Mladík mi neodpověděl na pozdrav, pošlete hlídku, žádal muž strážníky

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zklamaný občan hlavního města volal v úterý na tísňovou linku strážníků a dožadoval se vyslání hlídky, protože ho na sídlišti nepozdravil mladý muž. Operační důstojník mu klidným hlasem vysvětlil, že nejde o protiprávní jednání a jeho problém tak městská policie řešit nebude.

Mladý muž mě nepozdravil, stěžoval si muž strážníkůmVideo: MP Praha

 
Článek

„Jsem na jednom pražském sídlišti, kde sice nebydlím, ale přijel jsem se sem kouknout. Pozdravil jsem mladého pána a on mi neodpověděl. Volám, protože nevím, jestli to není přestupek. Pozdravil jsem ho slušně a on mi řekl prosím a šel dál,“ uvedl na tísňové lince městské policie volající.

Strážník, který hovor přijal, mu klidným hlasem vysvětloval, že se nezdvořilý mladý muž žádného protiprávního jednání nedopustil. Zároveň ho také upozornil, že když bude lidi sledovat a zdravit je, může se naopak jeho chování vyhodnotit jako protiprávní.

O kuriózní telefonáty strážníci nouzi nemají. V březnu přijali volání od ženy z Prahy, že liška ulovila zajíce. Paní jí ho sice sebrala, ale bála se, že se liška vrátí. [celá zpráva]

Liška ulovila zajíce, ale já jsem jí ho sebralaVideo: Městská Policie Praha

Reklama

Výběr článků

Načítám