Hlavní obsah

Silně opilý útočník napadl známého řeznickou kolébkou

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod
Aktualizováno

Sekáčkem na maso zvaným řeznická kolébka, používaným při domácích zabíjačkách na výrobu prejtu do jitrnic a jelit, zaútočil v neděli na 35letého komplice o devět let starší muž z Hronova na Náchodsku. Policisté útočníkovi naměřili přes čtyři promile alkoholu v dechu.

Foto: Policie ČR

Muž útočil řeznickou kolébkou.

Článek

Oběť nenadálého útoku skončila ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové a útočník ve vazbě. Policie kvalifikovala vyvrcholení opilecké párty v jednom z hronovských bytů jako pokus o vraždu se sazbou v rozmezí od deseti do osmnácti let.

Foto: Policie ČR

Muž útočil řeznickou kolébkou

Dvojice mužů, letos v červnu podmínečně odsouzená Okresním soudem v Náchodě za společné krádeže a porušování domovní svobody, spolu zprvu nevázaně popíjela. Pitka začala krátce po nedělním poledni na hronovském náměstí, odkud se bývalí komplici přesunuli do bytu přítelkyně pozdějšího útočníka.

Dohady okolo příčiny a důsledku někdejší trestné činnosti, jež oba muže nedávno přivedla k soudu, brzy vyvrcholily prudkou hádkou a nakonec tvrdým fyzickým útokem.

Foto: Policie ČR

Muž útočil řeznickou kolébkou

„Starší z mužů hodil po druhém řeznickou kovovou kolébku a trefil se mu přímo do tváře. Opakovaný útok kolébkou se napadenému podařilo odvrátit, avšak útočník vzal nůž a bodl ho do hrudníku,“ popsala roztržku policejní mluvčí Iva Komorošová. Napadený muž potřísněný krví vyběhl před dům, kde náhodná kolemjdoucí zavolala pomoc.

„Dechová zkouška naměřila 44letému útočníkovi 4,17 promile alkoholu v dechu. Zraněný 35letý muž měl 1,15 promile,“ doplnila Komorošová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám