Hlavní obsah

Nejprve obtěžoval demonstranty, pak se podřezal pod sochou sv. Václava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V sobotu zaměstnával pražské strážníky a policisty muž, který nejprve narušoval demonstraci na Václavském náměstí, o několik hodin později se pod sochou sv. Václava podřezal. Muži zákona ho zachránili a předali lékaři.

Muž se podřezal pod sochou sv. VáclavaVideo: MP Praha

 
Článek

„Odpoledne se muž dostal do konfliktu s účastníky shromáždění. Strkal do nich a vykřikoval nemístná hesla. Strážníci muže vyzvali k prokázání totožnosti a upozornili ho, aby nadále nenarušoval pokojný průběh shromáždění,“ informovala mluvčí strážníků Zuzana Gašpar.

Muž se nepoučil a o půl hodiny později tam hlídka mířila znovu. „Protože muž nadále do průběhu shromáždění zasahoval a neuposlechl předchozí výzvy strážníků, bylo rozhodnuto o jeho předvedení na Policii ČR,“ doplnila Gašpar.

Pokud si strážníci mysleli, že muže vidí naposledy, byli na omylu. Chvíli před půlnocí ho spatřili, jak sedí pod sochou sv. Václava v tratolišti krve a silně krvácí z obou rukou.

Strážníci okamžitě začali s první pomocí, se kterou jim po chvíli přispěchala na pomoc i hlídka policistů. Muž ještě před příjezdem záchranářů ztrácel vědomí. Sanitka ho pak převezla do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám