Hlavní obsah

Hlavní míchač otráveného alkoholu i jeho komplic zůstávají ve vazbě

Právo, Novinky, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Okresní soud ve Zlíně prodloužil v pondělí vazbu údajnému hlavnímu míchači otráveného alkoholu Rudolfu Fianovi, který je jedním z hlavních obviněných v metanolové kauze, a jeho komplici, majiteli firmy Carlogic z Řitky u Prahy Tomáši Křepelovi. Ten se soudu zúčastnil a podal si proti rozhodnutí stížnost. Jeho odvolání projedná krajský soud.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle státního zástupce Jiřího Zemka jsou důvody vazby stále stejné. Kvůli vysokému trestu je obava, že se mohou obvinění vyhýbat trestnímu stíhání.

Společně s nimi zůstává ve vazbě i hlavní dodavatel smrtícího metylu Jiří Vacula ze Zlínska. Kdy začne soud, není zatím jasné.

Trojice mužů je společně s dalšími čtyřmi lidmi obviněna pro nejzávažnější trestný čin obecného ohrožení v jeho úmyslné formě. Hrozí jim nepodmíněný trest v délce dvanáct až dvacet let, případně i výjimečný trest. Ostatní z více než třicítky obviněných v kauze metyl policie stíhá pro trestný čin ohrožování zdraví závadnými potravinami zejména v úmyslné formě.

Křepela je jednatelem firmy Carlogic, vyrábějící autokosmetiku. Slovák Rudolf Fian, který byl údajným hlavním míchačem otráveného alkoholu, byl jeho zaměstnancem. Podle policistů došlo ke smíchání smrtícího metanolu s čistým lihem v provozovně jejich firmy. Po požití smrtící látky smíchané do lihovin od září loňského roku zemřely čtyři desítky lidí a dalších téměř osmdesát se otrávilo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám