Hlavní obsah

Razie proti cizincům: Policie odhalila i převaděče Syřanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policejní akce s názvem Cesta, která se konala ve středu a čtvrtek na celém území Česka, se účastnilo více než 400 policistů a zaměřila se na odhalování cizinců nelegálně pobývajících v ČR, nelegální zaměstnávání a kontrolu dokladů. Na letištích policisté také zjišťovali, zda cizinci nezneužívají tranzitní prostor k nelegální migraci.

Cizinecká policie zasahovala po celé České republice Video: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Policisté při akci zkontrolovali na 3900 cizinců z třetích zemí, devět bylo celostátně hledaných a u 33 cizinců zahájili řízení o správním vyhoštění. Šest cizinců řídilo pod vlivem alkoholu nebo drog, dalších 13 mělo záznam v Schengenském informačním systému.

Trestného činu se podle mluvčí cizinecké policie Kateřiny Rendlové dopustilo 19 cizinců, nejčastěji šlo o maření výkonu úředního rozhodnutí, kdy nerespektovali dřívější vyhoštění.

Čtyři osoby policisté obvinili z padělání a pozměňování veřejné listiny, udělili i pokuty ve výši téměř 250 000 korun za 433 zjištěných přestupků.

Cizinecká policie zadržela na Pardubicku také osádku vozu, ve kterém nelegálně cestovali z Itálie do Polska čtyři Syřané. Dopravit je tam měl řidič, polský převaděč, kterého policisté následně obvinili z organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Syřané nyní čekají v policejní cele na vyřešení situace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám