Hlavní obsah

Hromadná nehoda na ledovce zavřela silnici R6

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb
Aktualizováno

Studené počasí, kvůli němuž se tvoří ledovka, může za hromadnou nehodu na 167. kilometru rychlostní silnice R6 u Chebu. Ve směru ze Sokolova na Cheb havarovalo sedm osobních aut. Silnice je uzavřena a policie dopravu odklání. Sedm aut během chvíle havarovalo i na jedné silnici Liberecku.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Článek

Nehoda na R6 se stala po páté hodině ráno u čerpací stanice OMV. Nejprve se srazily dva vozy. U nich zasahovalo hasičské auto, do nějž narazil další vůz, a do této skupinky pak další.

Při nehodě se zranil řidič dodávky, kterého museli vyprostit hasiči, řekl ČTK mluvčí hasičů Lukáš Hutta.

Podle dispečera silničářů Josefa Bulky v místě došlo k namrznutí mlhy. Žádný sypač po komunikaci do doby nehody neprojížděl. „Řídili jsme se hlásičem náledí, který je umístěn ve vozovce asi sto metrů od nehody. Ten signalizoval jen vlhkou komunikaci, námrazu nikoliv,“ řekl Právu Bulka.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Jedno čidlo hlásiče je na vozovce, jedno na mostě. Právě na mostě většinou vzniká námraza jako první, dnes tomu tak ale podle Bulky nebylo.

„Řídili jsme se vyhláškou ministerstva dopravy. Do třiceti minut po zjištění závady vyjel sypač a do dvou hodin jsme námrazu zmírnili,“ doplnil Bulka.

Omezení by podle serveru dopravních informací mělo trvat asi do půl desáté dopoledne. Policie dopravu odklání na 164. kilometru a na objízdné trase je hustý provoz.

Havárie i na Liberecku

Na náledí v půl sedmé ráno sjelo mimo vozovku také sedm aut na Frýdlantsku na silnici číslo 13. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Silničáři doporučují řidičům, aby jeli opatrně.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Motoristé si musí ráno dát pozor i na husté mlhy, jsou například na dálnici D5 od Plzně směrem k německé hranici nebo na silnici z Karlových Varů do Chomutova. Mlha je i na dálnici D11 před Prahou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám