Hlavní obsah

Dvě přepadení v Praze za jedinou hodinu. Lupiče pomohl dopadnout telefon

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvě loupežná přepadení za hodinu má na svědomí teprve jednadvacetiletý mladík v Praze. V obou případech svou oběť nejdříve napadl a pak okradl o peníze i mobilní telefon. Jeho druhé přepadení zaznamenaly kamery a díky svědkovi, který ho přes mobil lokalizoval, ho policisté dopadli.

Přepadení chlapce zaznamenaly kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

První přepadení, ke kterému se pachatel přiznal po dopadení, se odehrálo půl hodinu po sobotní půlnoci na autobusové zastávce Spojovací. Mladý lupič si tam troufl na asi 40letého opilého muže, po kterém chtěl peníze. Když je nedostal, zaútočil na mužovu hlavu takovou silou, že upadl. Toto pachatel využil, prohledal ho a obral o několik mincí. Poté odjel směrem na zastávku Vysočanská.

Přepadený se policii dosud neozval, proto kriminalisté prosí nejen jeho, ale i svědky, aby je kontaktovali na linku 158. Poškozený je ve věku kolem 40 let, vysoký asi 185 centimetrů, štíhlé postavy. Měl vlnité vlasy nad ramena, vousy a oblečený byl do červeno černé bundy a pracovních kalhot oranžovo-šedé barvy. Podle přízvuku by se mělo jednat o cizince, s největší pravděpodobností Moldavana nebo Ukrajince.

Napadl 20letého chlapce

O hodinu později dostali policisté hlášení o loupeži na zastávce Vychovatelna. Lupič si tam vybral stejně starého mladíka. „Útočník měl požadovat po mladíkovi peníze, ten to však odmítal, a proto ho násilník čtyřikrát udeřil do hlavy, odcizil mu stokorunovou bankovku, stravenku a mobilní telefon,“ informovala mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Policisté hledají další poškozené, proto zveřejnili fotografii podezřelého

Do pátrání po pachateli se kromě policistů zapojil i svědek, který potkal nejprve samotného lupiče a poté také poškozeného, který ho poprosil o přivolání policie.

„Svědek následně zjistil, že přepadený přišel o mobil stejné značky, snažil se proto pomocí aplikace lokalizovat odcizený telefon. Během chvíle tak policisté věděli, že lupič se pohybuje v okolí Střížkova. Ke křižovatce ulic Prosecká a Lovosická vyrazili policisté společně se svědkem. U autobusové zastávky pak zadrželi podezřelého mladíka,“ popsala zadržení Rösslerová.

Teprve dvacetiletý pachatel má podle policie bohatou trestní minulost. Do roku 2015 mu soud uložil podmíněný trest za majetkovou trestnou činnost. Obvodní soud pro Prahu 9 vydal návrh na podání obžaloby za spáchání trestného činu krádeže a několik policejních oddělení ho podezřívají z krádeží a loupeží.

Mladík byl obviněn z trestného činu poškození cizí věci a loupeže, za což mu hrozí až 10 let vězení. Soudce na něj uvalil vazbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám