Hlavní obsah

Za vraždami v Raškovicích byla zřejmě nešťastná láska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jednatřicetiletý muž zastřelil v pondělí pozdě odpoledne v Raškovicích na Frýdecko-Místecku sedmnáctiletou dívku a jejího dědečka. Podle informací Novinek byla motivem činu zřejmě nešťastná láska muže k dívce.

Kriminalisté zajišťovali stopy celou nocVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Podle informací Novinek měl muž živnostenský list na výuku, je tedy možné, že to byl její učitel.

Místo střelby v Raškovicích na FrýdeckomísteckuVideo: Jiří Forman, Novinky

Rodina byla bezproblémová a obyvatelé malé obce pod Beskydami s ní nikdy neměli žádný konflikt. Mladá dívka prý byla milá, slušná a přátelská.

Foto: Novinky

Místo střelby v Raškovicích

„Slečna k nám chodila nakupovat, znám velmi dobře i její maminku, je to naše zdravotní sestra. Syn šel na veterinu se psem, je to kousek, a viděl pod plachtou zakrytá těla. Holka byla milá, mám stejně staré děti, chodily na stejnou školu. Je to hrozná tragédie,“ řekla Právu jedna ze sousedek.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Při střelbě v Raškovicích zemřeli dva lidé

Muž není místní, podle informací Novinek bydlí ve vsi u nedalekého Nového Jičína. Do Raškovic prý přijel s manželkou v červeném voze značky Hyundai. Ženě měl říci, že jde do rodiny střílet. Ta seděla v autě a zavolala policii.

Policisté hlídají i v obci, kde muž bydlí. Jeho sousedé nevěří, že by něco takového spáchal. Byl to prý slušný člověk.

Policie zavřela příjezd do RaškovicVideo: Jiří Tomaškovič, Právo

Při jeho řádění zemřela dívka a její dědeček. Jednasedmdesátiletá žena, zřejmě babička, je těžce zraněna a leží v nemocnici v Ostravě.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policisté v Raškovicích

Po oznámení střelby vyslala policie na místo pořádkovou i zásahovou jednotku a byl připraven i vrtulník. Povoláni byli i kriminalisté. Policisté podle své mluvčí Gabriely Holčákové případ kvalifikovali jako zvlášť závažný zločin vraždy a již v noci zahájili výslechy.

Střelba v Raškovicích ve výpovědích sousedůVideo: Česká televize ČT24

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám