Hlavní obsah

Střelec na Frýdecko-Místecku zabil dědečka a vnučku

• Aktualizováno
Právo, Novinky, Jiří Tomaškovič

U Raškovic na Frýdecko-Místecku v pondělí v podvečer při střelbě zemřeli dva lidé a jeden člověk je těžce zraněný. Oběťmi jsou dědeček a vnučka jedné místní rodiny. Zastřelil je jednatřicetiletý muž, který měl u sebe podle informací Novinek tři střelné zbraně.

Policie zavřela příjezd do RaškovicVideo: Jiří Tomaškovič, Právo

 
Článek

Podle zdroje Novinek jsou na místě dva mrtví a jeden těžce zraněný člověk s průstřelem hlavy. Oběťmi jsou čtyřiasedmdesátiletý muž a jeho sedmnáctiletá vnučka. Těžce zraněna byla jednasedmdesátiletá žena. Policie nepotvrdila původní informace, že těžce zraněná je matka dívky. Je v péči lékařů, ale zraněná není. Ošetřena byla pro stresovou reakci.

”Na místě střelby v Raškovicích zasahovaly tři posádky Záchranné zdravotnické služby (ZZS) Moravskoslezského kraje. Dvěma mrtvým už ale nemohli pomoci. „U staršího muže a mladé ženy mohli lékaři pouze konstatovat smrt,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Při střelbě v Raškovicích zemřeli dva lidé

Zraněná starší žena byla převezena do frýdeckomístecké nemocnice.

Pachatel je lehce zraněn

Humpl uvedl, že ošetřen byl i jednatřicetiletý muž s lehkými oděrkami hlavy a horních končetin, zřejmě jde o pachatele, protože v domě nikdo takový nebydlel.

Policie případ řeší jako zvlášť závažný zločin vraždy. Muž je v cele předběžného zadržení.

Motivem mohla být neopětovaná láska

Sousedka Monika, která rodinu znala, Právu řekla: „Slečna k nám chodila nakupovat, znám velmi dobře i její maminku, je to naše zdravotní sestra. Syn šel na veterinu se psem, je to kousek, a viděl pod plachtou zakrytá těla. Holka byla milá, mám stejně staré děti, chodily na stejnou školu. Je to hrozná tragédie.“

V obci se proslýchá, že motivem útoku střelce mohla být neopětovaná láska. Útočník není místní.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Při střelbě v Raškovicích na Frýdecko-Místecku zemřeli 4. listopadu dva lidé. Policista hlídá příjezd do obce a nikoho tam nepouští.

Útočník podle informací Novinek do vesnice přijel v červeném autě se ženou a řekl jí, že jde rodinu vystřílet. Právě žena, která s ním přijela, volala na policii a incident oznámila.

Podle starosty Raškovic Jiřího Blahuty byli muž i žena vážení občané. Incident označil za tragédii pro celou obec.

Krajský ředitel policie Tomáš Kužel odmítl příbuzenské vazby mezi oběťmi specifikovat, neupřesnil ani totožnost střelce.

Při zadržení nekladl střelec odpor

Příjezd do obce je zavřený, policie do ní nepouští ani obyvatele.

Mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková potvrdila i dvě oběti a jednoho zraněného s tím, že podezřelý útočník byl zadržen a střelné zbraně byly zabaveny.

Podle Kužela nekladl pachatel při zadržení odpor.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Příjezdy do obce kontroluje policie a nikoho nepouští dovnitř.

Muž měl mít na sobě neprůstřelnou vestu a u sebe údajně tři legálně držené zbraně.

„Kolem páté hodiny jsem slyšela rány, zdálo se mi, že je to střelba, ozývalo se to z domu u Jury,” řekla jedna z obyvatelek obce. Jurou myslela jednoho z místních, který má podle jiného obyvatele zbrojní pas.

Podle některých informací se střílelo v domě nedaleko místní školky, v němž bydlí dvě rodiny.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz, Mapy.cz

Eva Kropáčová z policejního prezídia Novinkám řekla, že byl připraven policejní vrtulník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám