Hlavní obsah

Muž podezřelý, že se pokusil kvůli stovce zavraždit ženu, skončil ve vazbě

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vazbě skončil 21letý muž, který podle policie 26. října ráno přepadl v Maďarské ulici v Karlových Varech - Drahovicích 47letou ženu a způsobil jí těžká zranění nožem. Z lupu si přitom násilník odnesl jen sto korun, které měla žena v kabelce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Soudce krajského soudu v Plzni návrh státního zástupce akceptoval a obviněného muže umístil do vazební věznice,“ uvedl v sobotu mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta.

Policisté mladíka, který měl způsobit ženě velké množství bodných ran, dopadli již po čtyřech dnech usilovného pátrání. Podařilo se rovněž zajistit část ukradených věcí z kabelky, kde měla přepadená například zmiňovanou stokorunu a osobní doklady.

„Vrchní komisař kriminální policie obvinil 21letého muže ze zvlášť závažného zločinu pokusu vraždy,“ uvedla již ve čtvrtek policejní mluvčí Zuzana Týřová. „V případě prokázání viny hrozí obviněnému 15 až 20 let či výjimečný trest,“ dodala mluvčí.

Přepadená žena je ve stabilizovaném stavu a její zdravotní stav se zlepšuje. Dokonce mohla být z oddělení JIP karlovarské nemocnice přeložena na běžný nemocniční pokoj.

Reklama

Výběr článků

Načítám