Hlavní obsah

Řidič pronásledovaný policií projel křižovatku na červenou a střetl se s octavií

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Těžké zranění utrpěl ve středu 24letý mladík z Prostějovska, když se snažil v Olomouci ujet policejní hlídce. Na křižovatce, kterou projížděl na červenou, boural. Z auta jej museli vyprostit hasiči.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala kolem 14. hodiny. „Policisté chtěli muže zkontrolovat kvůli výtržnosti. Na pokyny nereagoval, hlídce utekl do vozidla opel a začal ujíždět. Nereagoval na opětovné výzvy k zastavení, projel několik křižovatek na červenou a svou zběsilou jízdu ukončil na křižovatce ulic Velkomoravská a Schweitzerova, kde narazil do vozidla Škoda Octavia, které jelo na zelenou,“ řekl Právu krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Mladík byl podle něj při nehodě vážně zraněn, řidič octavie utrpěl lehké zranění. „Dechová zkouška u 24letého muže nemohla být kvůli jeho zranění provedena, byl nařízen odběr krve. Šetřením bylo zjištěno, že muž má vysloven zákaz pobytu v Olomouci a zákaz řízení všech motorových vozidel,“ dodal Bednařík.

Mladíka zaklíněného v autě museli vyprostit hasiči. „Využít k tomu museli hydraulické nářadí,“ sdělila Právu krajská mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám