Hlavní obsah

Na Olomoucku začal za jízdy hořet vagón vlaku, evakuováno bylo 30 cestujících

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

V Července na Olomoucku hořel ve středu ráno vagón expresního vlaku jedoucího ze Zlína do Prahy. Evakuováno z něj bylo zhruba třicet cestujících. „Ke zranění osob nedošlo,“ řekl Právu krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Expres vzplál za jízdy.

Článek

Hasičům byl požár nahlášen v 06:37 hodin. „Na místo vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči. Požár uhasil ještě před příjezdem první jednotky strojvedoucí vlaku ručním hasicím přístrojem,“ sdělila Právu krajská mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Express vzplál za jízdy

Vlaková souprava měla podle ní šest vagónů a požárem byl zasažen předposlední z nich. Ve vlaku cestovalo 250 až 300 lidí. „Příčina vzniku požáru i výše škody jsou v šetření,“ dodala mluvčí hasičů.

Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského postihl požár vůz soupravy slovenských železnic, která je využívaná na tomto spoji. „Pravděpodobně neodlehly brzdové destičky od brzdového kotouče a důsledkem následného tření při jízdě vlaku došlo ke vzniku tepla a dýmu. Šlo o závadu na podvozku vozu, mimo prostor cestujících,“ sdělil Právu mluvčí. Podle personálu vlaku k bezprostřednímu ohrožení cestujících nedošlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám