Hlavní obsah

Soud propustil z vězení matku týraných chlapců z Kuřimi

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava
Aktualizováno

Okresní soud v Opavě v pátek rozhodl o podmínečném propuštění Kláry Mauerové z vězení se zkušební dobou na 5,5 roku. Žena si odpykávala devítiletý trest za týrání svých dvou synů od roku 2008. Všichni znalci se vyslovili pro její propuštění.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Klára Mauerová u dnešního soudu

Článek

O propuštění Mauerové se jednalo už v červenci, kdy ale soud rozhodl, že je nutné vypracovat znalecký posudek psychologa, a vyžádal si zprávu probační služby, která měla prověřit, zda má odsouzená například zajištěno bydlení a práci.

Mauerová bude bydlet u sestry Gabriely a práci má zajištěnu u personální agentury jako asistentka. Bude současně pod dohledem odborníků a probačních úředníků.

Podle znalců není Mauerová společnosti nebezpečná, ve vězení měla dokonce 32 pochval, pracovala a v poslední době se stýkala i se svými syny. Psychologové potvrdili, že žena se ve vězení změnila, především už není tak snadno ovlivnitelná.

Mauerová byla propuštěna v poledne.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Klára Mauerová opouští věznici.

Skupina týrala její syny

Skupina šesti lidí týrala chlapce od léta 2006 do května 2007. Zavírali děti do klecí, bili je, řezali, topili a pálili cigaretovými nedopalky. Cílem zřejmě bylo vytvořit z hochů osoby se zlomenou vůlí, aby poslechli jakýkoliv rozkaz. Přesný motiv, ani to, kdo byl jeho iniciátorem, se ale nepodařilo vysvětlit.

Chlapce, kterým je nyní 13 a 15 let, svěřil soud letos v dubnu do pěstounské péče jejich babičky a dědečka, rodičů jejich matky, u nichž dosud žili. Krátce byli i v péči otce.

Jejich babička před časem novinářům řekla, že se chlapcům daří dobře.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám