Hlavní obsah

Jsem nesmrtelný, všechny zbiju, rozčiloval se zfetovaný mladík na lodi v Děčíně

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

S mimořádnou agresivitou se setkala hlídka děčínských strážníků, když chtěla zasáhnout proti 21letému mladíkovi, který v Děčíně ničil loď. Muž zřejmě pod vlivem drog spadl i ze stožáru lodi, to ho ale neodradilo od toho, aby v útoku pokračoval. Nakonec po rychlém zákroku policistů skončil s pouty na rukou v policejní cele. Nyní mu hrozí obvinění z trestných činů poškozování cizí věci a výtržnictví.

Foto: MP Děčín

Agresivního muže museli policisté spoutat.

Článek

Na muže, který poškozoval vybavení výletní lodi v Děčíně 1, upozornil jeden z kolemjdoucích občanů. Na místo byla ihned vyslána hlídka městské policie.

„Muž do jejího příjezdu demoloval vše, co mu na lodi přišlo pod ruku, strhával vlajky, lana a vytrhával elektrické kabely. Navíc hodil do vody záchranný člun, který pak uplaval. Na zákonnou výzvu, aby svého jednání zanechal, reagoval slovy: 'Já jsem nesmrtelný, tak si pro mě pojďte, všechny vás zbiju!',“ popsal mladíkovo jednání zástupce velitele děčínských strážníků Tomáš Pavlík.

Strážníci a policisté, kteří se na místo dostavili, přelezli zábradlí lodi a snažili se muže zadržet, ten ale před nimi vylezl na stožár, kde se chytil vlajky, a následně upadl obličejem na palubu.

Dostal pouta na nohy

„Muž byl zjevně pod vlivem omamných látek. Za normálních okolností by člověk po takovém pádu sotva vstal, muž ale ihned vyskočil a začal útočit na všechny přítomné. Strážníci proti němu museli použít donucovací prostředky, zpacifikovat ho a nasadit mu služební pouta,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Ani poté ale mužova agresivita neustávala, a i když byl na zemi, snažil se alespoň nohou kopnout do zakročujících strážníků a policistů. Policisté mu proto přiložili pouta i na nohy, aby mu znemožnili pohyb. S ohledem na to, že při pádu muž utrpěl zranění a nebyl evidentně zcela při smyslech, policie jej převezla na ošetření do děčínské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám