Hlavní obsah

Zdrogovaný loupil na benzínce, za dveřmi ho pozorovali policisté

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přímo při činu chytili v pátek večer v Plzeňské ulici v Praze 5 policisté 26letého muže, který se pokusil vyloupit benzinovou stanici. Mladík, který byl pod vlivem pervitinu, hrozil obsluze pistolí. Netušil však, že ho od dveří sleduje policejní hlídka.

Zdrogovaný loupil na benzínce, za dveřmi ho pozorovali policistéVideo: Policie ČR

 
Článek

„Podezřelý muž přicházel krátce po 22. hodině na čerpací stanici s čepicí s kšiltem a kapucí nasazenou na hlavě, a ruku přitom držel v oblasti pasu,“ popsala událost mluvčí pražské policie Jana Rösslerová. Podotkl, že muž svým vzezřením vzbudil podezření policejní hlídky, která právě projížděla kolem.

Policisté tedy svůj vůz zaparkovali u prodejny a přes sklo pozorovali dění uvnitř. „Sledovali, jak muž předstírá zájem o koupi nápoje. V tu chvíli byl totiž uvnitř ještě jeden zákazník a lupič čekal, až odejde. Když se tak stalo, podezřelý mladík si to namířil přímo k obsluze, po které požadoval vydání finanční hotovosti a zároveň hrozil použitím střelné zbraně,“ uvedla mluvčí Rösslerová.

Když obsluhující muž lupiče upozornil, že ho zvenčí sledují policisté, odvětil lupič: „No nic“. Pak si zastrčil zbraň zase za kalhoty a vydal se k východu. Vešel tak rovnou hlídce do rukou.

Kriminalisté, kteří si později případ převzali, muže, jenž už má jeden záznam v rejstříku trestů, obvinili z trestného činu loupeže. Za ten mu hrozí vězení v délce až 10 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám