Hlavní obsah

Viníka bouračky na Plzeňsku hledá policie. Osádka vozu si nepamatuje, kdo řídil

Právo, zaš

Pořádný hlavolam nyní řeší policisté v Plzni. Nejsou totiž schopni určit viníka vážné dopravní nehody, k níž došlo v září v Potvorově na Plzeňsku. Nikdo ze tříčlenné osádky si prý nevzpomíná, kdo řídil. Dva muži kvůli opilosti, žena pro utrpěná zranění.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

K nehodě došlo večer 21. září na silnici třetí třídy ve směru od obce Sedlec na Žihli. Řidič renaultu jel příliš rychle a v jedné ze zatáček dostal smyk. Auto se zastavilo až o sloup elektrického vedení. Trojčlenná osádka skončila ve fakultní nemocnici v Plzni. Vážně poraněnou ženu musel do Plzně transportovat vrtulník.

„Jednomu z mužů jsme při dechové zkoušce naměřili 0,3 promile alkoholu v krvi. U druhého byla provedena pasivní dechová zkouška. Její výsledek byl pozitivní,“ řekl Právu policejní mluvčí Jan Koželuh. U ženy nebylo možné test provést kvůli jejímu zdravotnímu stavu.

Nikdo si nic nepamatuje

„U všech účastníků nehody bylo požádáno o odběr krve. V současnosti čekáme na výsledky odborné expertizy,“ doplnil Koželuh.

Otázkou zůstává, kdo vůz řídil. Policisté to nezjistili ani při výsleších. „Účastníci nehody si nepamatují na okolnosti dopravní nehody ani kdo řídil,“ vysvětlil Koželuh. Žena navíc nemá řidičák. Strážci zákona proto žádají případné svědky o pomoc. Obracet se mohou na bezplatnou telefonní linku 158 nebo na číslo dopravního inspektorátu 974 324 640.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám