Hlavní obsah

Namol opilá žena řídila vůz i s kojencem. Měla 4,29 promile

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Se životem nejen svým, ale i svého dítěte doslova hazardovala devětatřicetiletá žena, kterou v Brně policisté zastavili ve chvíli, kdy vůz, ve kterém svého několikaměsíčního potomka vezla, řídila s více než čtyřmi promile alkoholu v krvi.

Žena řídila namol opiláVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policisté z oddělení hlídkové služby vyjížděli na základě telefonátu pátrat po vozidle, jehož řidička ohrozila na křižovatce jiné vozidlo a zjevně byla při řízení indisponovaná. Když ji policisté vyzvali k provedení dechové zkoušky, bylo jim jasné, že požila před jízdou alkohol,” uvedl k případu mluvčí Pavel Šváb.

Řidička zprvu odmítla s hlídkou spolupracovat, nakonec však do přístroje dýchla. „Policisté nevěřili vlastním očím, když se na přístroji rozsvítila hodnota 4,29 promile. Žena nebyla po celou dobu schopna přivolat někoho, kdo by se postaral o kojence, kterého vezla vedle sebe v dětské autosedačce,“ doplnil.

Dítě skončilo v péči lékařů v nemocnici a řidička na záchytce. Žena by k celé věci měla v nejbližší době podat vysvětlení. Hrozí jí stíhání minimálně za ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ dále prošetřují policisté z obvodu Brno-Židenice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám