Hlavní obsah

Po vražedné bitce motorkářských gangů se v Libině našly pistole, tyče i obušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Při potyčce motorkářů v Libině na Šumpersku, při které byl zavražděn v noci na neděli jeden z účastníků, zajistili policisté střelné zbraně, tyče, baseballové pálky, násady, ale i obušky. Vyplývá z toho, že účastníci sporu byli na střet připraveni.

Článek

Policisté po incidentu všechny účastníky zadrželi, ale po výslechu propustili. Nikdo dosud obviněn nebyl. V úterý policisté uvedli, že při střetu byl zastřelen dvaačtyřicetiletý cizinec. Proti původním informacím policie rozšířila i počet zraněných na tři.

"Při incidentu byli zraněni další tři občané naší republiky. Osmačtyřicetiletý a padesátiletý muž byli zraněni střelnou zbraní a jednačtyřicetiletý muž utrpěl zranění hlavy. Všichni byli hospitalizováni v nemocnici," informovala krajská policejní mluvčí Marta Vlachová.

Jeden z postřelených mužů leží v olomoucké fakultní nemocnici. Měl střelné poranění břicha. "Je při vědomí, stabilizovaný a leží na úrazové jednotce intenzivní péče. Doba léčby se nedá zatím odhadnout," řekl mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Policie neví, komu patří zbraně

Po incidentu byli podle policie všichni přítomní zadrženi, identifikováni, podrobeni osobní prohlídce a výslechu. Poté však byli všichni postupně propuštěni. "Nikdo dosud nebyl obviněn. Komu zbraně patří, je předmětem šetření, budeme vyhodnocovat stopy z místa, bude to mravenčí práce," doplnila Vlachová.

Počet účastníků mluvčí neuvedla, podle dostupných informací však šlo o desítky lidí. Již dříve policie uvedla, že se srazu zúčastnily osoby ze států střední Evropy.

Boj o čest

Do Libiny kvůli střetu přijela zásahová jednotka z Moravskoslezského a Královéhradeckého kraje, policisté z Olomouckého kraje, terén monitoroval vrtulník, na místě byli také pyrotechnici, psovodi i vyjednavači.

Policisté zatím příčinu konfliktu neuvedli, spekuluje se však o tom, že šlo o vyřizování účtů mezi členy české odnože motorkářského gangu Outlaws MC a tuzemských Hells Angels, kteří jsou v zahraničí často spojováni s organizovaným zločinem. Oba kluby zmiňuje v souvislosti s Olomouckým krajem i zpráva ministerstva vnitra o extremismu na území České republiky v roce 2012. Podle odborníků je to první podobný takto výrazný případ v České republice; za střetem mohl být boj o čest a dominanci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám