Hlavní obsah

Úředník radnice na Sokolovsku dostal v dopise nábojnici

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Nábojnici v dopise dostal ve čtvrtek poštou předseda kontrolního výboru radnice v Oloví na Sokolovsku Stanislav Polášek (ČSSD). Stalo se tak jen několik dní poté, co byli starosta tohoto dvoutisícového města Miroslav Filandr (nez.) a další tři lidé obviněni ze závažného zločinu úplatku v řádu několika miliónů korun. Kdo nábojnici poslal, není zatím jasné.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dopis s nábojnicí mi do obchodu, který v Oloví provozujeme s manželkou, přinesla pošťačka,“ uvedl v sobotu pro Právo Polášek. „V polstrované obálce byla vložena menší obálka, v které byla ta nábojnice. Dopis odešel z pošty v nedalekých Kraslicích,“ popisoval Polášek případ, o kterém informoval v sobotu jako první Sokolovský deník.

„Já si moc nedokážu představit, proč mi někdo nábojnici poslal. Chci nechat vše na šetření policie,“ uvedl šéf kontrolního výboru v Oloví. Nechtěl přitom spekulovat, zda nemůže věc souviset s nedávným zmiňovaným obviněním starosty města, šéfa městské bytové organizace a dvou zástupců stavebních firem z úplatkářství. Jejich obvinění souvisí se zakázkou na zateplení panelových domů ve městě za 40 miliónů korun.

Ochranku odmítl 

„Přímo to s tím asi nesouvisí, ale v globálu to souviset může,“ komentoval Polášek. „Nerad bych něco říkal, co by mohlo zmařit vyšetřování,“ dodal Polášek, který je ve městě opozičním zastupitelem. „Starostu jsme se odvolat nechystali, když mu nebyla dosud prokázána vina. Nemůžeme bez rozhodnutí soudu dělat závěry,“ uvedl Polášek.

„Obavu? No nic příjemného to není. Chápu to ale jako výhrůžku, abych se lekl. Jenže já svoji práci v zastupitelstvu a v kontrolním výboru budu dělat dál,“ konstatoval Polášek, který odmítl 24hodinovou ochranu, kterou mu nabídla policie.

Ta na případu pracuje. „Zatím nemůžeme k té záležitosti poskytovat žádné bližší informace,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová. Pokud ale bude případ kvalifikován jako nebezpečné vyhrožování, hrozí pachateli v případě prokázání viny až jeden rok vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám