Hlavní obsah

„Cucflek” usvědčoval ženu z nevěry, tak si vymyslela znásilnění

Právo, hon
Ostrava

Stopy po vášnivém líbání, které prozrazovaly nevěru, nedokázala ani tím nejsilnějším make-upem skrýt devatenáctiletá žena z Ostravy. A tak si před svým přítelem vymyslela báchorku o znásilnění, a aby svým slovům dodala váhu, oznámila událost policii. Kriminalisté ale ženu ze lži usvědčili.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O neobvyklém motivu, který slečnu vedl k oznámení znásilnění, informovala v pondělí policie. „Žena na jednom z obvodních oddělení sdělila, že byla v pátek třináctého září znásilněna. Podezřelý ji měl nejprve fyzicky napadnout, poté svázat řetězem a znásilnit,“ sdělila mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Kriminalisté ale důkladným prověřením celé věci zjistili, že znásilnění bylo pouze fiktivní. „Bylo zjištěno, že k pohlavnímu styku mezi mužem a ženou mělo dojít, nicméně se souhlasem obou a žena měla později po probuzení zjistit, že předchozí událost nezůstala zcela bez následků. Aby vysvětlila svému současnému partnerovi onen na těle viditelný znak, měla volit oznámení o znásilnění,“ sdělila mluvčí.

Hlášení o znásilnění mají různé důvody

Podobnou stopu po intimním sblížení podle ní policisté při výslechu zjistili také na těle muže, kterého ze znásilnění původně podezřívali.

„Ostravští kriminalisté specializující se na prověřování této mravnostní trestné činnosti registrují oznámení o fiktivních znásilněních opakovaně. Motivy oznámení jsou různorodé, od pozdních příchodů domů přes obavy z gravidity či ztráty nebo krádeže různých předmětů až k výše popsanému,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám