Hlavní obsah

Cestující na karlovarském letišti ukrýval trofeje medvěda

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Lovecké trofeje chráněného medvěda hnědého zadrželi celníci při kontrole na karlovarském mezinárodním letišti v Olšových Vratech. Vezl je cestující na lince z Ruska.

Foto: Celní správa

Lovecké trofeje medvěda hnědého, které zadrželi celníci na karlovarském letišti

Článek

„V neděli 22. září při celní kontrole zavazadel cestujícího, jenž přicestoval linkou z Moskvy, byly celníky nalezeny kůže a lebka z medvěda hnědého,“ uvedla v úterý 24. září zástupkyně mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková.

Foto: Celní správa

Lovecké trofeje medvěda hnědého, které zadrželi celníci na karlovarském letišti.

„Cestující nebyl schopen k trofejím předložit dovozní povolení,“ pokračovala. „Vzhledem k tomu, že se jedná o druh zvířete přímo ohroženého vyhynutím, zajistili karlovarští celníci fragmenty zvířete a předali je České inspekci životního prostředí, která bude případ dále šetřit,“ dodala mluvčí celníků.

Na karlovarském letišti se jedná o první případ zadržení zboží podléhajícího mezinárodní úmluvě o obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin (CITES).

Reklama

Výběr článků

Načítám