Hlavní obsah

Stopařka obvinila ze znásilnění řidiče, policistu i sanitáře

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Na tísňové lince královéhradecké policie se v pondělí v podvečer ozvalo volání o pomoc. Šestatřicetiletou ženu z Královéhradecka měl znásilnit řidič vozu, kterého si stopla nedaleko Roudnice na Královéhradecku. Ovšem při vyšetřování nabraly události nečekaný spád, když poškozená s 1,2 promile alkoholu v dechu obvinila ze sexuálního napadení i zasahujícího policistu a sanitáře.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Po vystřízlivění možná svého chování začala litovat. Ukázalo se totiž, že si incident vymyslela, a proto jí nyní za křivé obvinění hrozí až dva roky vězení. Podle policistů se na jejím chování podepsaly požité medikamenty v kombinaci s alkoholem.

Sanitář požádal kvůli jejímu nepředvídatelnému chování při převozu o policejní asistenci – obvinila

„Poškozená žena ve znečištěném oděvu, která byla v silně rozrušeném a podnapilém stavu, policistům uvedla, že si chtěla koupit v obci Kratonohy cigarety, a proto začala na silnici stopovat projíždějící automobily. Poté, co jí zastavilo osobní vozidlo, ve kterém seděl 20letý řidič, nastoupila dovnitř. Neznámý muž měl po poškozené následně požadovat pod pohrůžkou násilí sex. Na podporu svého tvrzení ukázala policistům potrhané spodní prádlo,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková s tím, že dechová zkouška prokázala u ženy 1,2 promile alkoholu v dechu.

Chtěl stovku na cigarety

„Údajná oběť náhle napadla jednoho z přítomných policistů, že ji znásilnil on. Vzhledem k jejímu psychickému stavu a neovladatelnému chování byla na místo přivolána záchranná služba. Poté, co přivolaný lékař nařídil urgentní příjem ve fakultní nemocnici a sanitář požádal kvůli jejímu nepředvídatelnému chování při převozu o policejní asistenci, obvinila ze znásilnění v sanitním voze i jeho,“ pokračovala Burýšková.

Jinou verzi události než opilá žena uvedl dvacetiletý řidič. Stopařka mu prý náhle skočila do cesty a on musel prudce zabrzdit. Protože byla silně rozrušená, slitoval se nad ní, a přestože z ní cítil alkohol, vzal ji do auta.

Uviděla manželku a utekla

„Žena se poté začala dožadovat stokorunové částky na cigarety, poté částku zvýšila na pět set korun s tím, že pokud jí nevyhoví, oznámí na policii, že ji znásilnil,“ dodala k výpovědi druhé strany incidentu policejní mluvčí.

Na místo se dostavil také otec poškozeného řidiče. I on jel po uvedené silnici chvíli před synem a žena mu vběhla před vozidlo stejným způsobem. Protože však na místě spolujezdce seděla jeho manželka, podezřelá z místa utekla. Ta po následném vyšetření v nemocnici připustila, že si celou věc vymyslela. Policisté ji nakonec převezli do místa bydliště, kde si ji převzal přítel.

Reklama

Výběr článků

Načítám