Hlavní obsah

Strážníci v Plzni lovili klokana, už podruhé během týdne

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Dvakrát během tohoto týdne utekl soukromému chovateli z Plzně dospělý klokan. Naposledy uprchlíka chytili městští strážníci v neděli ráno v Jateční ulici v městské části Doubravka, což je asi dva kilometry od jeho domova. Zvíře se zřejmě vydalo podél řeky a nakonec skončilo poblíž jedné z rušných ulic.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Strážníci při odchytu zvířete.

Článek

„Klokan poskakoval podél silnice. Strážníci ho nejprve obestoupili a následně zahnali do nedalekého křovinatého porostu, kde se mohl hůře pohybovat. Zvíře pak lapili pomocí speciální odchytové tyče,“ řekla Právu mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Více než třicet kilogramů vážící klokan se ale nabyté svobody nechtěl jen tak lehce vzdát. „Strážníci ho museli zalehnout,“ upřesnila Pužmanová.

Klokan skončil v záchranné stanici zvířat. Podle vedoucího stanice Karla Makoně se o něj ještě týž den přihlásil jeho majitel „Obhajoval se tím, že opravuje plot u výběhu a klokan toho zřejmě využil. Jedná se o sedm let starého samce, který má jméno Tonda,“ doplnil Makoň.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Klokan skončil v záchranné stanici zvířat.

Poprvé klokan utekl ve čtvrtek v noci. Policisté ho chytili druhý den v Lazaretní ulici a předali majiteli. Tomu hrozí nyní pokuta za to, že zvíře nezabezpečil.

V minulosti už policisté klokana ve městě lovili několikrát. Zřejmě se jedná o jedno a totéž zvíře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám