Hlavní obsah

Kamión zůstal viset z mostu, řidič stihl z kabiny vyskočit

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stříbro

Obrovské štěstí měl v úterý odpoledne 42letý řidič kamiónu ve Stříbře na Tachovsku, který nezvládl řízení, prorazil zábradlí a vůz zůstal viset kabinou z mostu. Z kamiónu včas vyskočil a z nehody vyvázl bez zranění.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Nechybělo mnoho, aby kamión z mostu spadl.

Článek

„Při výjezdu z pravotočivé zatáčky v mírném klesání řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla dopravně technickému stavu komunikace a povrchu vozovky, na mokré silnici přibrzdil, čímž uvedl vozidlo do smyku a následně vyjel mimo komunikaci, kde narazil do zábradlí mostu a do vzrostlého stromu,“ řekla Právu policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Nehoda se stala na mostu v ulici Plzeňská. „Provoz na hlavním tahu byl částečně omezen,“ uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Zcela uzavřena musela být ulice Sokolovská, nad kterou kamión zůstal viset.

Zásah hasičů trval osm hodin. Při vyprošťování vozidla hrozilo nebezpečí poškození palivové nádrže. Na řadu tak přišlo přečerpávání nafty do náhradních sudů. Na daném úseku se jedná už o čtvrtý případ. „Letos hasiči na tom samém místě vyprošťovali jedno nákladní auto a dvě osobní,“ uzavřela Jakoubková.

Reklama

Výběr článků

Načítám