Hlavní obsah

Uzbeci, kteří zavraždili prostitutku, u Ústavního soudu neuspěli

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Marně se u Ústavního soudu (ÚS) domáhali zmírnění trestů Uzbeci Naimjon Alimov a Chusnidin Šodijev, kteří se společně s dvěma dalšími kumpány podíleli na vraždě ukrajinské prostitutky a pokusu vraždy jejího pasáka a další ženy. Šodijev za to vyfasoval 23 let, Alimov o dva roky méně.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oba muži si stěžovali, že soudní proces doprovázely chyby a bylo porušeno jejich právo na obhajobu. ÚS ale jejich námitky smetl ze stolu. Hlavní strůjce útoku, Sohibek Juldašbajev, který si odpykává doživotí, ani další ze spolupachatelů Akmal Džabarov, jenž dostal 16letý trest, se na ÚS neobrátili.

Brutální případ se stal v roce 2008 na Vodičkově ulici v Praze. Čtveřice zde vpadla do bytu prostitutky, která byla milenkou Juldašbajeva, jenže její pasák muži dlužil peníze. Čtveřice si tak na něj v bytě, který předtím ještě vykradla, počkala. Pasák nakonec nad ránem dorazil ještě s další prostitutkou. Uzbeci se na něj vrhli, bez milosti ho zbili, zkopali a Juldašbajev mu nakonec prořízl hrdlo.

Jenže ani tím krvavá jatka neskončila. Čtveřice se potřebovala zbavit nepohodlných svědkyň - obou prostitutek. Nejdříve je znásilnili, pak jim na hlavy dali igelitové sáčky a dusili je. Zatímco milenka hlavního aktéra zemřela, druhé prostitutce se podařilo sáček strhnout a vykoupit si život slibem 20 tisíc eur.

Související téma

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Muži nakonec při odchodu pasáka ještě polili alkoholem, zapálili ho a v bytě pustili plyn. Podříznutý muž ale ještě žil a dokázal přivolat pomoc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám