Hlavní obsah

Rány pěstí a kopance na Stodolní. Kvůli penězům i botám

Právo, Jiří Tomaškovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Místo do školních lavic zřejmě zamíří dva nezletilí hrubiáni (15 a 17 let) do vězeňských cel. Jejich „vstupenkou“ mezi kriminálníky jsou tři agresivní útoky na Stodolní ulici v Ostravě. Své oběti paralyzovali slzným sprejem, poté je zbili a okradli. Policisté je dopadli za necelý měsíc.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Stodolní ulice. Ilustrační foto

Článek

„V úterý 20. července, krátce před druhou hodinou ranní v jednom z barů pachatelé strhli kabelku z ramene sedmnáctileté dívky. Jí a její kamarádce z ní následně odcizili osobní doklady, mobilní telefon, hotovost a platební kartu,“ popsal ostravský policejní mluvčí Petr Svoboda.

Druhý útok byl závažnější a také mnohem brutálnější. Neuplynula ani hodina od první loupeže, když se útočníci zaměřili na šestadvacetiletého muže. Stříkli mu do očí slzný sprej a využili toho, že se ochromený muž nedokázal bránit.

”Napadený muž inkasoval bezpočet ran a kopů do celého těla. To vše kvůli botám v hodnotě necelých 1900 korun, které mu pachatelé odcizili,“ doplnil Svoboda. Muž naštěstí nemusel být hospitalizován.

Škoda za osm tisíc

O další dvě hodiny později mladíci zaútočili znovu. Dalšímu šestadvacetiletému muži stříkli do obličeje slzný sprej a následovaly i kopy a rány do bezbranného.

„Agresoři mu odcizili hotovost, osobní doklady, stravenky a platební kartu. Poškozený musel vyhledat ošetření v nemocnici,“ popsal policejní mluvčí. Dodal, že agresivní mladíci celkem způsobili škodu přesahující 8000 korun.

Oba mladiství byli zadrženi o měsíc později a následně obviněni z provinění loupeže, krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. Za ně jim díky jejich věku hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

„Jeden z pachatelů měl na nohou boty odcizené při jednom z loupežných přepadení. Na oba byl podán návrh na vzetí do vazby. Soud však vazbu uvalil pouze na mladšího z nich,“ doplnil Svoboda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám