Hlavní obsah

Přinesl jsem vám granát, oznámil strážníkům muž ze sběrného dvora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Napínavý čtvrteční večer prožili brněnští strážníci poté, co jim 59letý muž ze sběrného dvora na služebnu přinesl ruční granát, který našel při kontrole. Přivolaný pyrotechnik nakonec zjistil, že granátu chyběla rozbuška.

Foto: MP Brno

Ruční granát přinesl muž na služebnu

Článek

Muž na granát narazil při kontrole jednoho z kontejnerů ve sběrném dvoře. Nenapadlo ho však nic lepšího, než granát přinést přímo na služebnu v Brně-Žabovřeskách.

„Míra rizika, že by tato zbraň mohla explodovat, byla nezanedbatelná, a tak strážníci granát s ocelovým pláštěm opatrnou manipulací přemístili z budovy na volnou plochu,“ informoval mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Zároveň dodal, že místo zabezpečili proti vstupu osob a přivolali policejního pyrotechnika. Ten po příjezdu konstatoval, že ruční granát má vyšroubovanou rozbušku a nebezpečný nález si převzal k likvidaci.

„Městská policie v souvislosti s tímto případem důrazně upozorňuje, že lidé by s nebezpečnými předměty, tím spíše se zbraněmi, neměli jakkoli manipulovat, a informace o případném nálezu nahlásit na tísňovou linku městské policie,“ upozornil v závěru Šoba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám