Hlavní obsah

Mladík obviněný z vraždy na hřbitově v Doksech zůstává na svobodě

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Z vraždy jednadvacetiletého muže na hřbitově v Doksech byl policií obviněn jeho devatenáctiletý kamarád, který se přiznal, že jej ubodal kvůli dluhu několika set korun. Hrozí mu 18 let vězení, soud v České Lípě však rozhodl, že není důvod uvalit na něj vazbu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Obviněný ze zločinu vraždy byl předveden na základě podaného návrhu policejního komisaře před soudce, který měl rozhodnout, zda bude na obviněného uvalena vazba. Soudce v pátek odpoledne rozhodl, že další vyšetřování obviněného bude pokračovat na svobodě,“ informovala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Vražda byla nahlášena ženou, která pobodaného muže v úterý 23. července po poledni objevila mezi hroby v Doksech. Těžce zraněného se ještě na místě marně pokoušela oživit záchranná služba.

Kriminalisty dovedly stopy, svědectví a další důkazy k možnému vrahovi během několika hodin.

„Ve velmi krátké době po spáchání činu se kriminalistům podařilo zadržet i osobu podezřelou. Jednalo se o teprve 19letého mladíka, rovněž z Českolipska, který se s poškozeným znal. Následovaly výslechy, při nichž mladík popsal kriminalistům, jak k incidentu došlo, a k činu se doznal. Ve středu v jednu hodinu ráno, do té doby pouze podezřelý, převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin vraždy,“ popsala další policejní postup Suchánková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám