Hlavní obsah

Senior z Tábora se chtěl zbavit expřítelkyně, za její vraždu nabízel desetitisíce

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Své bývalé přítelkyně se zřejmě chtěl zbavit třiašedesátiletý muž z Tábora. Za její vraždu byl podle policie ochoten zaplatit několik desítek tisíc korun. Právo o tom ve čtvrtek informoval policejní mluvčí Milan Bajcura.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté a specialisté na závažnou trestnou činnost zadrželi seniora, který minulý týden chtěl nechat zavraždit svou bývalou přítelkyni. Za několik desítek tisíc korun k tomu naváděl trojici mužů z Tábora,“ uvedl Bajcura s tím, že jednomu z mužů chtěl předat pistoli, jíž měla být žena zastřelena.

Oslovený se ale obrátil na policii a o záměru seniora informoval táborské policisty. Kriminalisté okamžitě poté muže zadrželi a vyslechli. Při následné domovní prohlídce  našli střelnou zbraň, na niž nemá oprávnění k držení.

Kriminalisté na základě dosavadního vyšetřování podali státnímu zástupci návrh, aby byla na podezřelého uvalena vazba, a soud následně návrh akceptoval. Muž nyní čelí obvinění ze zločinu vraždy ve stadiu přípravy a přečinu nedovoleného ozbrojování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám