Hlavní obsah

Opilý otec se válel u dceřina invalidního vozíku, ta plakala na posteli

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Do role krkavčího otce se vžil minulý pátek večer třiapadesátiletý muž v Přerově. Opil se tak, že ležel bezvládně na posteli vedle invalidního vozíku své jedenáctileté handicapované dcery. Ta plakala na vedlejší posteli tak dlouho, až její vzlykot vyburcoval ženu, která zavolala strážníky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Městská policie o případu informovala v úterý. „Na tísňovou linku 156 oznámila svědkyně, že již několik hodin slyší dětský pláč. Dítě údajně již jen chraptí a nemůže se utišit. Na místo vyjela motohlídka a pokusila se dozvonit na dům, ze kterého se pláč ozýval. Na zvonění ani bouchání nikdo nereagoval, nakonec strážníci přes okno zahlédli na posteli nehybně ležícího muže a převržený invalidní vozík,“ popsal Právu počátek případu zástupce ředitele přerovských strážníků Miroslav Komínek.

K domu se podle něj sjely záchranné složky a jeden ze strážníků se společně s policistou dostali přes okolní zahrady do zadního traktu domu. Následně se jim podařilo vstoupit zadním vchodem do domu, kde zjistili, že je muž naživu, ale silně opilý.

„Na vedlejší posteli leželo plačící dítě. Při dechové zkoušce bylo u otce zjištěno tři promile alkoholu,“ uvedl Komínek.

Holčičku na místě prohlédl lékař. „Podle něj neutrpěla žádné zranění. Na místo byla přivezena matka dívky, která si ji převzala,“ řekla Právu v úterý krajská policejní mluvčí v Olomouci Marie Štrbáková. Muž podle ní nespáchal žádný trestný čin. Policie o případu informovala příslušný orgán sociálně-právní ochrany dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám