Hlavní obsah

Vjela na přejezd přímo před vlak

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Zraněním devětatřicetileté řidičky a škodou za zhruba 180 tisíc korun skončila v pondělí odpoledne srážka motorového vlaku se Škodou Fabia.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Fabia skončila vedle trati.

Článek

Nehoda se stala krátce po 16:00 na železničním přejezdu nedaleko nádraží v Ropici na Frýdecko-Místecku. „Řidička vjela na přejezd v době, kdy se blížil vlak. Nestihla však místo opustit a vůz zachytila lokomotiva. Naštěstí narazil stroj do přední části vozu, a ten se tak jen vytočil mimo trať,“ popsal frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk. Dodal, že žena si při nehodě poranila ruku, záchranáři ji odvezli do nemocnice. Její manžel, který byl spolujezdcem v havarovaném autě, vyvázl ze střetu bez zranění.

„V době nehody cestovalo ve vlaku, který jel směr Český Těšín, padesát cestujících. Těm se také nic nestalo,“ ujistil policejní mluvčí s tím, že trať byla po dobu vyšetřování nehody uzavřena. Doprava na ní byla obnovena v 18:40.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že ke střetu došlo na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži. „Škoda byla odhadnuta na 180 tisíc korun, z toho 90 tisíc byla škoda na vlaku a 90 tisíc na autě,“ doplnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám