Hlavní obsah

Zběsilá honička ulicemi Žižkova: Šílený motorkář policii stejně neujel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté v pondělí kolem 22. hodiny pronásledovali motorkáře, který jim zběsilou a nebezpečnou jízdou unikal ulicemi Žižkova a Karlína. Dramatickou honičku nakonec nevyhrál a za „mařenku“ neboli maření výkonu úředního rozhodnutí mu teď hrozí až tři roky za mřížemi.

Zběsilá honička v ulicích noční PrahyVideo: Novinky

 
Článek

„Chvíli před desátou večer spatřili policisté v Husitské ulici v Praze 3 motocykl, jehož řidiče se rozhodli zkontrolovat. Ten ale jejich pokynů k zastavení nedbal a snažil se jim ujet ulicemi Prahy 3 Žižkova a Prahy 8 Karlína,“ sdělil pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Motorkář podle něj ujížděl riskantním způsobem, na křižovatkách nerespektoval červenou, do ulic vjížděl v protisměru.

„Bylo jenom dílem náhody, že nedošlo při pronásledování ke zranění ujíždějícího motorkáře nebo k zásadní dopravní nehodě s ostatními účastníky silničního provozu, který byl i přes pokročilou dobu poměrně hustý,“ podotkl Hulan.

Na chvilku se motorkáři přece jen podařilo zmizet policistům z dohledu, ale vyhráno neměl. Jeho motorku našli policisté zaparkovanou v ulici U Invalidovny, řidiče pak zadrželi o několik desítek metrů dál.

„Okamžitě se přiznal k tomu, že před policisty ujížděl, a sdělil jim i důvod svého počínání. Ten tkvěl v tom, že má dvaadvacetiletý mladík vysloven zákaz řízení motorových vozidel, čehož si byl velice dobře vědom. Proto následně skončil na policejní služebně, kde mu vyšetřovatel sdělil obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám