Hlavní obsah

Šéfka ERÚ má ochranku, kdosi chtěl její auto vytlačit ze silnice

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková má policejní ochranku kvůli tomu, že se někdo pokusil její auto vytlačit z dálnice. Útokem se na začátku dubna na utajeném jednání zabývala bezpečnostní rada státu pod vedením tehdejšího premiéra Petra Nečase (ODS). Informaci v sobotu zveřejnil server Týden.cz. Případem se údajně zabývají kriminalisté a tajná služba.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková.

Článek

„Při cestě po dálnici D1 mezi Prahou a Jihlavou se neznámý automobil snažil její služební vůz vytlačit mimo silnici. Stalo se to na začátku dubna,“ řekl serveru policista, jehož totožnost redakce Týdne.cz zná. Vitásková serveru incident nepotvrdila.

ERÚ se pod vedením Vitáskové pustil do rozsáhlých kontrol. Prověřuje, jak se někteří podnikatelé dostávali ke včasnému připojení do sítě a tím i k lepším dotovaným cenám. Šéfka ERÚ se také kriticky vyjadřuje o finanční podpoře bioplynových stanic, které se mají zapojovat do sítě v roce 2014.

Tento týden Energetický regulační úřad oznámil, že při kontrole solárních elektráren u většiny zdrojů odhalil závažné nedostatky. Ve dvou případech podal podnět k zahájení trestního řízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám