Hlavní obsah

Policisté soutěžili v řízení dopravy v Praze, při tom se stala nehoda

Novinky, vrb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Praze proběhl již čtrnáctý ročník soutěže „O nejlepšího regulovčíka Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy“. Jednadvacet dopravních policistů tu poměřovalo své schopnosti a dovednosti v řízení dopravy. Celou akci bohužel přerušila dopravní nehoda.

BEZ KOMENTÁŘE: Dopravní nehoda na soutěži regulovčíkůVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Praktická část spočívala v řízení provozu před zraky komisařů v křižovatkách Vršovická–Bělocerkevská a Bohdalecká–Nad Vršovskou horou. Tam museli policisté předvést nejen své umění řídit provoz, ale také to, jak dokážou zvládat nestandardní situace.

Poměrně často se totiž setkávají s řidiči, kteří nevědí, co které pokyny znamenají a zda tedy mohou jet, nebo musí stát. I takové situace ale musí policisté umět promptně řešit tak, aby zajistili maximální průjezdnost komunikací.

Policejní soutěž v řízení dopravyVideo: Novinky

Právě díky neznalostem řidičů se se vší pravděpodobností stala i dopravní nehoda, která policejní soutěž pozdržela. Řidič, který stál v koloně na prvním místě, nepochopil pokyny dopravního policisty a předčasně vyjel, načež pak rychle zastavil. Do něj zezadu naboural muž na motorce. Do motocyklu pak také řetězově ťukl další řidič osobního vozidla. Nikdo naštěstí nebyl vážně zraněn.

Vítězem soutěže se stal Jaroslav Hulvák, který si odnesl věcné ceny a putovní zlatou regulku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám