Hlavní obsah

Na Frýdecko-Místecku se těžce zranili dva motorkáři

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S odstupem zhruba tří hodin havarovali v pátek dva motorkáři na Frýdecko-Místecku. Oba byli ve vážném stavu letecky přepraveni do Fakultní nemocnice Ostrava.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Ve Frýdku-Místku se motorkář střetl s osobním autem zhruba půl hodiny po poledni.

Článek

K první nehodě došlo kolem 9:30 v Třinci. „Pětadvacetiletý motocyklista jedoucí ve směru od Třince na Karvinou z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde se střetl s osobním vozidlem,“ popsala krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla našli záchranáři motorkáře vážně zraněného, byl při vědomí, avšak v ohrožení života. „Utrpěl poranění horní i dolní končetiny a hlavy. Lékař uvedl pacienta do umělého spánku, zajistil mu dýchací cesty a umělou plicní ventilaci,“ osvětlil s tím, že muž byl transportován na urgentní příjem fakultní nemocnice.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Ve Frýdku-Místku se motorkář střetl s osobním autem zhruba půl hodiny po poledni.

O zhruba tři hodiny později se zranil další motocyklista. K nehodě tentokrát došlo na Bruzovské ulici ve Frýdku-Místku. Také v tomto případě šlo o střet motorky s osobním autem.

„Jednačtyřicetiletý muž byl ošetřen s vážnými poraněními dolních končetin. Byl uložen do vakuové matrace, záchranáři mu podali léky a letecky ho přepravili do ostravské fakultní nemocnice, kde byl předán do péče lékařů urgentního příjmu,“ informoval Humpl a dodal, že při nehodě se zranila i pětašedesátiletá žena, která cestovala v autě, s nímž se motorkář střetl.

„U ní záchranáři zjistili lehké poranění hlavy, po ošetření byla převezena na úrazovou ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku,“ doplnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám