Hlavní obsah

Polesný na Blanensku našel na pařezu lidskou lebku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Lidskou lebku našel polesný v uplynulých dnech u vrchu Bukovice nedaleko Spešova na Blanensku. Případ vyšetřuje policie, která žádá o pomoc s objasněním případu i veřejnost. Hledá především člověka, který lebku položil na pařez.

Foto: Policie ČR

Nalezená lebka

Článek

Část lidské lebky našel polesný 17. května mezi Spešovem a Černou Horou. Byla položená na pařezu. Člověk, jemuž lebka patřila, nezemřel podle předběžného vyjádření znalců letos. "Podrobnosti k tomu ale zatím nevíme. Zjistí je v nadcházejících dnech specialisté," uvedla mluvčí blanenské policie Iva Šebková.

V lebce jsou otvory, které patrně vznikly při chirurgických zákrocích. Neví se přesně, kdy člověk, jemuž tato lebka patřila, žil, kde a za jakých okolností zemřel a jak se tato část jeho ostatků dostala do lesa. To by mělo zjistit policejní vyšetřování.

Policisté žádají nálezce, který lebku na pařez dal, aby se co nejdříve přihlásil. Cílem je zjistit, kde přesně ji nalezl. Pro další vyšetřování to může být klíčová informace. Nálezce může kdykoli telefonovat na policejní telefonní číslo 974 631 331, popřípadě i na tísňovou linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám