Hlavní obsah

Tak pojďte, zastřelte mě! křičel na policisty opilec s noži ze sekačky

– Hradec Králové
Právo, Ludmila Žlábková

Ve strachu o svůj život se v úterý obrátila na policii vyděšená žena z Hradce Králové. Její manžel se během odpoledne vrátil domů do bytu v Nerudově ulici, byl ve značně podnapilém stavu, choval se agresivně včetně toho, že začal demolovat nábytek. Když na místo dorazila hlídka, agresor ji již vyhlížel s nožem ze sekačky v každé ruce a zřejmě se ji chystal napadnout.

Foto: Policie ČR

Nože z motorové sekačky a šroubovák zajištěný u agresora

Článek

Po telefonátu vyděšené ženy se na místo vypravily hned tři policejní hlídky, neboť už v minulosti měl podezřelý kvůli své nadměrné agresivitě s policií co do činění. „Žena policisty již vyhlížela, a když jim z okna házela klíče od vrat domu, varovala je, že se manžel nachází v přízemí, je ozbrojen dvěma mačetami a chystá se policisty údajně zabít,“ uvedla mluvčí hradecké police Lenka Burýšková.

Když muži zákona vstoupili do domu, do půl těla nahý násilník skutečně držel v každé ruce nástroj připomínající mačetu o délce 50 centimetrů, tloukl jimi výhružně o sebe a křičel: "Tak pojďte, zastřelte mě!" I přes opakované výzvy policistů, aby svého jednání zanechal, neuposlechl.

Žena všechno odvolala

„Naopak zaujal bojovný postoj a šel směrem k nim. Policisté proto na nic nečekali a použili proti němu donucovací prostředky. Muž se mezitím snažil ozbrojit 30 centimetrů dlouhým šroubovákem, naštěstí však marně,“ pokračovala v popisu události Burýšková s tím, že vzhledem ke svému podnapilému stavu byl násilník následně převezen na záchytku. Tam nadýchal 2,3 promile alkoholu.

Následně byla předvolána i oznamovatelka celé události, která vše odvolala a uvedla, že nechce, aby se policie touto věcí jakkoliv zabývala. „Přesto komisař podal v pátek k rukám státního zástupce podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Není bez zajímavosti, že muž byl za obdobné jednání již v minulosti odsouzen. Konkrétně za zločin týrání osoby žijící ve společném obydlí a tohoto jednání se dopustil v podmínce. Nyní mu hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám