Hlavní obsah

Silně opilá matka se válela na ulici, u sebe měla kočárek a dvě děti

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otřesný pohled se naskytl v pondělí v podvečer cestujícím na královéhradeckém dopravním terminálu. Třicetiletá žena zjevně potlačila mateřské pudy a za bílého dne se opila, přestože měla u sebe své dvě malé děti, dvouleté a ani ne půlroční novorozeně. Podle svědků se válela po zemi, dokonce se jí podařilo vyklopit menší dítě z kočárku. Přivolaní policisté jí v dechu naměřili 3,88 promile alkoholu.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na městskou policii se kolem půl šesté telefonicky obrátili hned tři lidé, aby na opilou matku poukázali a přivolali dětem pomoc. „Žena zjevně nezvládala situaci a ohrožovala sebe i děti. Při příjezdu strážníků se na místě již nacházela hlídka policie, na kterou se také obrátili svědci,“ uvedla mluvčí strážníků Eva Čížková.

Protože se nedokázala postarat o děti, přivolali strážníci na místo pracovníka oddělení sociálně právní ochrany dětí, který si je převzal do péče a později je předal otci.

„Na místě byla i záchranka, která naštěstí vyloučila zranění dětí. Paní jsme vzhledem k jejímu stavu převezli na záchytku. Po vystřízlivění bude vyslechnuta na policii a budeme ji šetřit pro přestupek proti veřejnému pořádku,“ doplnila mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková s tím, že se zřejmě v tomto případě nejedná o ojedinělou záležitost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám