Hlavní obsah

Bratři, kteří svou oběť ubili, spálili a zakopali, stanuli před soudem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

O totální likvidaci oběti se podle obžaloby pokoušeli dva bratři z Novojičínska, kteří v pondělí stanuli před ostravským krajským soudem. Svého známého se měli zbavit kvůli tomu, že jim hrozil oznámením společného podvodu. Muže podle obžaloby umlátili basebalovou pálkou, poté jeho tělo spálili a nakonec zakopali.

Foto: Aleš Honus, Právo

Eskorta přivádí k soudu Kamila Rossiho (vlevo) a Dušana Juříčka.

Článek

Událost se stala v Žilině u Nového Jičína v zimě na přelomu let 2008 a 2009, bratři Dušan Juříček a Kamil Rossi byli zatčeni až po několika letech. „Tělo poškozeného se s ohledem na způsob, jakým ho pachatelé odstranili, nenašlo. Ale jeden z obžalovaných se v pozici obviněného přiznal a máme výpovědi svědků, kteří manipulaci s tělem viděli, a také výpověď osoby, které se obžalovaný později svěřil,“ uvedla státní zástupkyně Brigita Bilíková.

Dali jsme ho do velkého pytle a pak do kufru odstaveného auta. Potom jsme se vrátili na místo a v kolečkách jsme odváželi sníh zbarvený od krve.
Obžalovaný

Dva bratři se podle ní spolu se svým známým dopustili nejprve společného podvodu s automobilem. Jejich komplic se zanedlouho nechal slyšet, že by rád v podvodech pokračoval, bratři to ale odmítali. „Říkal, že pokud nebudeme pro něj mít další kšeft, oznámí to policii,“ řekl policistům Juříček, který vraždu podrobně popsal. V pondělí sice odmítl vypovídat, soudce ale přečetl jeho výpověď z přípravného řízení.

„Kamil ho vzal baseballovou pálkou přes záda a potom přes hlavu. Pak oba spadli. Jirka chroptěl a z pusy mu šla krev,“ popsal útok na kamaráda, k němuž došlo před jejich rodinným domem.

Zbytky nespálených ostatků zakopali a překryli odpadem biologického původu.
Žalobkyně

„Kamil říkal, ať okamžitě zajdu pro auto, že ho tam nemůžeme nechat. Odvezli jsme ho do garáže, dali jsme ho do velkého pytle a pak do kufru odstaveného auta. Potom jsme se vrátili na místo a v kolečkách jsme odváželi sníh zbarvený od krve,“ dodal Juříček.

Pak přemýšleli, jak se zbaví těla, a rozhodli se ho spálit. Odvezli ho na odlehlé místo a nechali nasáknout olejem, který pak podpálili. „Zbytky nespálených ostatků zakopali a překryli odpadem biologického původu,“ dodala žalobkyně.

Hlavní líčení bude v následujících dnech pokračovat výslechy svědků a soudních znalců. Není zatím jasné, zda bude v tomto týdnu vyhlášen i rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám