Hlavní obsah

Za nehodu při rallye na Klatovsku policie obvinila pořadatele

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Za nehodu při loňských závodech rallyecrossu u Rabí na Klatovsku, při které jeden z účastníků vyletěl z trati a těžce zranil dva diváky, policie nyní obvinila pořadatele akce Josefa Svatoše.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Padesátiletý muž převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ řekla Právu policistka Dana Ladmannová. V případě uznání viny mu hrozí až dva roky vězení.

Sám Svatoš vinu odmítá. „Zodpovědnost by měl cítit hlavně ten šofér. Z hlediska bezpečnosti jsme jako pořadatelé akci dostatečně zajistili,“ uvedl Svatoš.

Tradiční Rábské strkačky jsou závodem amatérských jezdců. Nehoda se stala tak, že 22letý řidič z Protivína při projíždění zatáčky vyjel z trati a narazil do dvou přihlížejících diváků ve věku 46 a 48 let. „Pořadatel řádně nezajistil trať. Divácká zóna nebyla vymezena v bezpečné vzdálenosti od závodní trati,“ dodala Ladmannová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám