Hlavní obsah

Mrtvé novorozeně leželo v igelitce pohozené v potoce

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk
Aktualizováno

Mrtvé novorozeně bylo v sobotu odpoledne nalezeno v korytě potoka, který protéká obcí Nový Malín na Šumpersku. Právo o tom v pondělí informovala krajská policejní mluvčí v Olomouci Marie Štrbáková.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Tělo novorozence bylo uloženo v igelitové tašce. Bylo bez známek života,“ uvedla mluvčí. Kriminalisté se podle ní případem intenzivně zabývají.

„S ohledem na probíhající prověřování a vyšetřování nemůžeme v této chvíli podat další informace. O případu budeme informovat v následujících dnech,“ dodala Štrbáková.

Na Šumpersku, kde bylo dítě nalezeno, funguje od roku 2009 babybox v šumperské nemocnici. Matky do něj anonymně dosud odložily tři děti. Sloužit by měl ženám v těžké životní situaci, podle předsedy správní rady Nadačního fondu pro odložené děti Statim Ludvíka Hesse však nejsou tato zařízení všemocná a podobným případům zabránit nemohou, řekl v pondělí ČTK k nálezu mrtvého novorozence.

Mrtvé novorozeně nalezli naposledy kriminalisté v tuzemsku v polovině dubna v Perknově u Havlíčkova Brodu. Taška s tělíčkem ležela u lesní cesty. Podle policie se dítě narodilo zdravé, kriminalisté z Vysočiny případ vyšetřují jako vraždu. [celá zpráva]

Spolupracují také s policií v Karlovarském kraji a v Německu kvůli možné souvislosti s tamními případy vražd dvou novorozenců.

Reklama

Výběr článků

Načítám